Heeft u al toestemming gegeven?

Toestemming nodig voor het inzien van een uittreksel van uw belangrijkste medische gegevens

De politiek heeft besloten dat het inzien van medische gegevens tussen zorgprofessionals alleen mag met uw uitdrukkelijke toestemming. U dient uw huisarts, apotheker en het ziekenhuis hier apart toestemming voor te geven.

Daarom vragen we iedereen die op het spreekuur komt toestemming te geven voor:

  1. Het laten inzien van een uittreksel van uw belangrijkste medische gegevens voor de waarneming op de huisartsenpost en tijdens vakanties, als onze praktijk gesloten is;
  2. Het laten inzien van een lijst van door u op dat moment gebruikte medicijnen  en uw medicijn allergieën, door bijvoorbeeld de specialist in het ziekenhuis die wil nagaan wat hij u kan voorschrijven, door de ziekenhuisapotheker bij opname of door een apotheker die wil controleren of hij uw recept wel veilig kan afleveren.

Als u op de praktijk komt, zal de assistente u een brief geven met informatie met daarbij het verzoek om, per huisgenoot, een formulier om in te vullen en te ondertekenen. U kunt op dit formulier ook meteen toestemming geven voor uw apotheek en uw ziekenhuis. U kunt het formulier ook thuis invullen. U kunt ook een formulier downloaden via www.ikgeeftoestemming.nl, uitprinten, invullen en bij ons brengen of – de meest geavanceerde optie – uw toestemming via de genoemde site elektronisch aan ons kenbaar maken (u moet dan inloggen met uw DigiD + SMS). Op de genoemde site is ook verdere informatie te vinden over de uitwisseling van medische gegevens.

Lees altijd eerst de folder.